Commotie over prins Bernhard die ‘gratis’ optredens vraagt tijdens GP van Nederland

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In Nederland is er in de aanloop naar de ‘Dutch GP’ op Zandvoort opnieuw commotie ontstaan. Deze keer rond ‘gratis’ optredens die prins Bernhard zou gevraagd hebben.

De voorbije dagen was er al commotie ontstaan omdat er in de buurt van het circuit van Zandvoort een camping mocht opgesteld worden terwijl festivals met een camping niet mochten doorgaan. Daarnaast tikte de regering de organisatoren ook nog eens op de vingers omdat er niet zomaar rond zou gelopen mogen worden.

In de aanloop naar de GP van Nederland blijkt nu dat prins Bernhard, mede-eigenaar van het Circuit Zandvoort, aan verschillende artiesten en band gevraagd zou hebben om ‘gratis’ op te treden.

Onder andere Chef’Special zou volgens frontman Joshua Nolet gevraagd zijn om op te treden tussen de verschillende activiteiten op het circuit. Bedoeling is om het publiek te entertainen en er zo voor te zorgen dat iedereen niet zomaar over en weer begint te lopen want dat is volgens de regering niet toegestaan.

De optredens zouden echter zo goed als gratis moeten gegeven worden. Nolet is daarover niet te spreken, zeker nadat de muzieksector het tijdens de coronapandemie zo zwaar te verduren had.

“Hij vroeg of we wilden komen spelen op het evenement. En daar had hij welgeteld… nul euro voor over. We moesten het doen voor een paar vip-tickets – who cares?” reageert Nolet volgens het Nederlandse ‘Algemeen Dagblad’.

“Ik heb het over de gitarist, die een kindje thuis heeft en een vrouw die zwanger is. Ik heb het over de lichttechnicus die al geen huis kon kopen op deze verknipte huizenmarkt en nu ook nul perspectief heeft.”

“Au. Gewoon au. Come on, what the fuck’”, besloot een duidelijk gefrustreerde Nolet.

Er zouden naar verluidt wel diverse andere artiesten ingestemd hebben met een ‘gratis’ optreden, maar niet alleen Chef’Special zou geweigerd hebben.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print