“Commotie rond ‘juwelenverbod’ wordt door de F1-piloten en media opgeklopt”

Daimler Media
Daimler Media

Al wekenlang gaat het over de veelbesproken ‘juwelenverbod’ in de Formule 1. Er heerst heel wat commotie rond maar volgens McLaren-baas Andreas Seidl kloppen de rijders alles zelf mee op door in de media allerlei spraakmakende verklaringen te doen.

Voorafgaand aan de Australische GP liet racedirecteur Niels Wittich verstaan dat er in de toekomst strenger zou gecontroleerd worden op het al dan niet naleven van de veelbesproken ‘juwelenregel’. Daar kwam ook nog eens het verhaal over het ‘gepast ondergoed‘ bij en vervolgens gaat het er al wekenlang over.

McLaren-teambaas Andreas Seidl vindt dat de rijders de regel zelf wat minder moeten ‘hypen’.

“Uiteindelijk is het een regel die al vele jaren bestaat,” aldus Seidl. “Wanneer je in andere raceklassen hebt gewerkt dan weet je dat er daar niet eens over gediscussieerd wordt. Wanneer je jouw juwelen niet uitdoet, of geen gepast brandwerend ondergoed draagt, dan mag je simpelweg niet rijden. Daarover bestaat geen discussie.”

“Vanuit de FIA gaat men trouwens in dialoog om te bekijken hoe er wordt omgegaan met juwelen die moeilijker te verwijderen zijn.”

“Dat is exact wat we vragen en wat we verwachten, er is een open dialoog om oplossingen te vinden.”