“Lewis Hamilton verbaasd en Toto Wolff woedend over mogelijke terugkeer van Michael Masi”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Afgelopen week liet FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem weten dat hij voormalig racedirecteur Michael Masi nog niet helemaal wil afschrijven en dat is niet naar de zin van het Mercedes-team.

Na de controversiële seizoensfinale van vorig seizoen in Abu Dhabi was racedirecteur Michael Masi de gebeten hond. Figuurlijk overleefde hij de hetze niet en de wedstrijdleiding werd ondertussen helemaal herschikt, de verantwoordelijkheden van Masi werden immers verdeeld over verschillende personen en een videoref. 

Maar hoewel het FIA-voorzitter Ben Sulayem was die Masi de wacht aanzegde liet hij de voorbije dagen de deur toch weer op een kier voor de Australiër.    

Volgens het Britse ‘Daily Mail’ is dat helemaal niet naar de zin van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en Mercedes, die het lijdend voorwerp waren van de beslissingen van Masi in Abu Dhabi.  Hamilton was naar verluidt verbaasd over de uitspraken van Ben Sulayem en Mercedes-teambaas Toto Wolff zou woedend zijn. 

Er zouden volgens het Britse dagblad ook spoedvergaderingen over de telefoon georganiseerd zijn binnen het team. Een insider beweert echter dat het niet de bedoeling is van Ben Sulayem om een ruzie te starten maar dat hij enkel de FIA in ere wil herstellen.

Naast de seizoensfinale in Abu Dhabi vorig jaar, waar Lewis Hamilton naast een achtste wereldtitel greep door de beslissingen van Masi, heeft de Mercedes-rijder de laatste tijd wel meer problemen met de FIA. Momenteel is hij in discussie verwikkeld met de FIA over het dragen van piercings en sieraden.