Complottheorieën rond titel Mick Schumacher weerlegd: “Hij won omdat hij de beste was”

Deutsche Vermögensberatung
Deutsche Vermögensberatung

In 2018 verraste Mick Schumacher vriend en vijand door vanaf de tweede seizoenshelft de F3 te domineren en alsnog Europees Kampioen te worden. Dat zorgde bij bepaalde concurrenten voor gefronste wenkbrauwen.

Tijdens de eerste 14 races van het seizoen slaagde Schumacher er slechts tweemaal in om op het podium te eindigen maar tijdens de tweede seizoenshelft was hij onhoudbaar en werd hij Europees Kampioen. 

Een van zijn concurrenten voor de titel, toenmalig Red Bull-junior Dan Ticktum, bond de kat de bel aan door zich openlijk vragen te stellen bij de legaliteit van de Prema-bolide van Schumacher en zijn teamgenoot Robert Shwartzman.

“In vergelijking met de eerste twee heeft niemand op de startgrid ook maar een kans,” stelde Ticktum destijds. “Ik zou hun tempo als ‘interessant’ omschrijven.”

Rene Rosin, de teambaas van Schumacher bij Prema in 2018, benadrukt nu bij ‘GP Racing’ dat alles wel degelijk volgens de regels verliep bij zijn team.

“Die opmerkingen waren niet gepast. Als iemand twijfelde aan de legaliteit van de wagen of de motor dan hadden ze kunnen protesteren. Maar niemand deed het,” aldus Rosin.

“Hij vocht altijd voor topposities, maar hij behaalde nooit het resultaat dat hij nodig had,” zei Rosin. “Tot het raceweekend in Spa, toen Schumacher zijn eerste overwinning behaalde. Dat was het keerpunt, een legaal keerpunt.”

“We zeiden tegen hem: ‘Mick, neem het één race per keer, denk niet aan het kampioenschap. Als je aan het kampioenschap denkt, dan wordt het moeilijker. We wonnen de titel omdat Mick en het team een geweldige job deden,” verduidelijkt Rosin.

Ook nu steekt Rosin nog de loftrompet af over zijn voormalige rijder.

“Zijn grootste kwaliteit is zelfkritiek. Hij is niet arrogant en hij denkt niet altijd dat hij gelijk heeft, hij is een harde werker. Hij blijft doorzetten tot hij alles begrijpt en overal het maximum uithaalt.”

Na de titel in de F3 slaagde Mick Schumacher er in 2020 ook in om in de allerlaatste race de titel in de Formule 2 te veroveren. Dit jaar maakte de zoon van Michael Schumacher zijn debuut in de Formule 1, waarmee de legendarische lettercombinatie ‘MSC’ opnieuw in de Formule 1 te zien is.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022