Zandvoort maakt zich geen zorgen: “Dutch GP zal doorgaan, daar bestaat geen twijfel over”

Chris Schotanus, Essay Produkties (Circuit Zandvoort)
Chris Schotanus, Essay Produkties (Circuit Zandvoort)

Vorig jaar werd de ‘Dutch GP’ door de pandemie met het coronavirus afgelast. Dit jaar zal de race volgens Robert van Overdijk, CEO van het circuit Zandvoort, sowieso doorgaan.

Het was een opdoffer van formaat, na een jarenlange afwezigheid zou Nederland vorig jaar terugkeren op de F1-kalender. De ingrijpende renovatie van het Circuit Zandvoort was afgerond en de plannen waren gemaakt voor een stevig feestje.

Uiteindelijk moest de race van de kalender gehaald worden want een race zonder publiek, daar wilden ze op het Circuit Zandvoort niet van weten. Dit jaar moet de race wel doorgaan, al blijft het onzeker of dat daadwerkelijk zoals gepland op 5 september zal zijn.

Belangrijk voor de organisatie is dat de race met publiek plaatsvindt, niet alleen voor het ‘feestje’ maar ook omwille van het financieel aspect. Toch kan je als organisator ook met een beperkt publiek stevig je broek scheuren aan de organisatie van een F1-race.

“Zonder op exacte cijfers in te gaan, verdien je je geld als sportevenement niet met de eerste 10.000 toeschouwers, maar de laatste 10.000. Als er minder publiek komt, moet iemand bijspringen,” aldus van Overdijk tegenover het Nederlandse ‘FORMULE 1’.

Van Overdijk is er ondanks de onzekere situatie van overtuigd dat de GP van Nederland dit jaar zal plaatsvinden, een herhaling van het scenario 2020 zit er dit jaar niet in, al wil men uiteraard ook vermijden dat de race in allerlaatste instantie alsnog afgelast moest worden.

“We doemdenken veel in Nederland. Laten we het erop houden dat de race er linksom of rechtsom komt in september. En als het onverhoopt toch niet mag gebeuren, dan op een ander moment. Maar die race komt er,” besluit de CEO van het Circuit Zandvoort.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022