Constante aanpassing van helmkleuren mogelijk verboden in de toekomst

Elke race een ander helmdesign, het is een verschijnsel waarvan vooral Sebastian Vettel een grote fan is, maar ook Lewis Hamilton waagt er zich wel eens aan.

Voor de GP van Singapore koos Vettel voor een glinsterend helmdesign, dat onder het felle licht rond het circuit op een discobal lijkt. Ook Lewis Hamilton koos dit weekend niet voor zijn gebruikelijke geel-groene helm, maar voor een opvallend witte livery.

De Formule 1-top is echter geen liefhebber van de soms zeer unieke designs waarmee sommige rijders komen opdraven, en wil dit fenomeen volgens het Duitse Bild verbannen uit de sport. Vooral tv-commentatoren en toeschouwers hebben vaak moeite om de rijders te herkennen. Men wil, net als vroeger, dat de fans hun favoriete piloot meteen kunnen herkennen aan hun vertrouwde helmkleuren.

Ook Niki Lauda, die gedurende zijn hele carrière gebruik maakte van een eentonige rode helm, is voorstander van het initiatief. “Ik vind het een goede zaak als het constant veranderen van helm verboden zou worden. Zelfs ik heb soms moeite met het uit elkaar houden van de rijders.” vertelt de Oostenrijker in Singapore.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}