In 2014 een eerste oefensessie die twee uur duurt?

Volgens ‘Autosport’ hebben de F1-teams een akkoord bereikt om de eerste oefensessie van de raceweekends in 2014 te veranderen.
image
Het is iets dat reeds lang te horen valt. Jonge racetalenten krijgen amper de kans om zich te bewijzen in de Formule 1. Momenteel bieden de Young Driver Tests de enige echte mogelijkheid, maar daar zou volgend jaar verandering in moeten komen.

Volgens ‘Autosport’ zouden de teams een akkoord bereikt hebben om het sportief reglement van de Formule 1 te wijzigen en dat in die mate dat teams sterker worden aangespoord om jonge rijders te laten deelnemen aan de eerste oefensessie op vrijdag.

Zo zou de eerste oefensessie vanaf volgend seizoen niet langer 90 minuten duren maar twee uur. Daarbij zouden de teams een extra setje banden krijgen dat enkel gebruikt mag worden tijdens de eerste 30 minuten van de oefensessie. Dat setje banden is uiteraard bedoeld om een jonge racepiloot de kans te geven om kennis en ervaring op te doen in de Formule 1.

Men wil er zo voor zorgen dat jonge racepiloten niet langer tijd zou afnemen van een vaste rijder van het team. Momenteel kunnen teams immers ook een jonge piloot inzetten tijdens een oefensessie maar dan moet de vaste rijder een ganse oefensessie werkloos aan de kant staan toekijken. Daarom wordt het reglement nu aangepast waardoor het mogelijk is dat een jonge racepiloot en de vaste rijder elkaar afwisselen tijdens de oefensessie, iets dat tot op vandaag verboden was.

Het akkoord van de teams moet nu voorgelegd worden aan de FIA World Motor Sport Council. Volgende week komt die samen in Kroatië en zal er dus over het voorstel gestemd worden. Aangezien de teams reeds een akkoord bereikt hebben is de kans groot dat het voorstel voor een verlengde eerste oefensessie met inzet van jonge racepiloten goedgekeurd zal worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}