“Contract voor Nyck de Vries ligt klaar bij AlphaTauri”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat AlphaTauri volgend jaar Nyck de Vries wil laten racen voor het team. Het contract zou naar verluidt klaar liggen maar er zijn nog enkele puzzelstukken die op hun plaats moeten vallen.

Eerder deze week ontmoette Nyck de Vries niemand minder dan Dr. Helmut Marko. Het was een eerste belangrijke aanwijzing dat AlphaTauri één van de teams was die achter Nyck de Vries aanging. Dat gesprek lijkt bijzonder constructief te zijn verlopen.

Nyck de Vries was de voorbije jaren, net als onze landgenoot Stoffel Vandoorne, verbonden aan Mercedes. Allebei raceten ze voor het Mercedes Formule E team en waren ze ook reserverijder voor het Mercedes Formule 1 team. Daaraan lijkt nu een einde te gaan komen, de breuk tussen Mercedes en Nyck de Vries is aanstaande.

Bij gebrek aan vooruitzichten bij Mercedes lijkt Nyck de Vries de grote overstap naar concurrent Red Bull te gaan maken en in het bijzonder AlphaTauri. Daar zou de Nederlander de teamgenoot van Yuki Tsunoda gaan worden en Pierre Gasly gaan vervangen. De Fransman wacht op zijn beurt al jarenlang op een tweede promotie naar het Red Bull F1 team maar die lijkt er ook de komende jaren niet in te zitten.

Pierre Gasly heeft een contract om in 2023 voor AlphaTauri te racen maar bij Red Bull lieten ze al verstaan dat Gasly weg mag als hij ergens anders aan de slag kan gaan. Gasly lijkt één van de belangrijkste kandidaten om volgend jaar Fernando Alonso bij het Alpine F1 team te vervangen.

Mocht Gasly daadwerkelijk de overstap naar Alpine mogen maken dan is het quasi een zekerheid dat Nyck de Vries voor AlphaTauri zal racen in 2023. De details van het contract zouden reeds besproken zijn en het contract zou quasi klaarliggen om getekend te worden, op voorwaarde dat Gasly inderdaad weggaat …

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print