Carlos Sainz waarschuwt Max Verstappen: “We zullen hem de komende races onder druk zetten”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de GP van Italië moest Carlos Sainz een gridstraf ondergaan en achteraan de grid vertrekken. Zonder die gridstraf is Sainz ervan overtuigd dat Ferrari Max Verstappen meer onder druk had kunnen zetten.

Van achteraan op de startgrid reed Carlos Sainz inderdaad een indrukwekkende inhaalrace. De Spanjaard finishte in Monza uiteindelijk als vierde, maar zonder de gridstraf had er volgens Sainz meer in gezeten.

“Als we geen gridstraf hadden gehad dan zouden we met beide wagens vooraan hebben kunnen meestrijden en Max onder enorme druk hebben kunnen zetten,” aldus Sainz.

“Jammer genoeg moest ik een gridstraf ondergaan waardoor we onze strategie niet konden splitsen. Ik denk dat we daardoor Max de vrijheid gaven om het tegenovergestelde van Charles te doen.”

“Ik denk dat wanneer we geen bestraffingen meer krijgen en we naar circuits gaan die beter bij ons passen, zoals Singapore, en ik vooraan meedoe, dat we dan over twee wagens beschikken waarmee we het Max moeilijk kunnen maken. We bevinden ons dan in een betere positie.”

“Ik die niet vooraan kon meestrijden, met de snelheid waarover ik beschikt, was erg nadelig voor ons.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print