“Controverse rond GP van Abu Dhabi bewijst niet dat de F1 corrupt is”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens McLaren-baas Zak Brown vormt de controversiële GP van Abu Dhabi niet het bewijs dat de Formule 1 corrupt is.

Enkele discutabele beslissingen tijdens de laatste race van het voorbije F1-seizoen zorgden ervoor dat de titel uiteindelijk niet naar Lewis Hamilton maar wel naar Max Verstappen ging. Niet alleen in de F1-paddock maar ook bij de F1-fans ontstond daardoor een verhitte discussie over hoe de Formule 1 geleid wordt.

Volgens Zak Brown was er bij de wedstrijdleiding en dus Michael Masi de wil om de race en dus ook de F1-titelstrijd niet achter de safety car te beëindigen. Feit is dat daardoor Max Verstappen op nieuwe banden achter Hamilton kwam te liggen en die laatste daardoor een vogel voor de kat was.

Het kon echter ook het omgekeerd geweest zijn indien men bij Mercedes het risico had genomen om Hamilton binnen te roepen voor een nieuw setje banden, dan had Verstappen ongetwijfeld buiten gebleven en de leiding in de race gekregen op oude banden.

Geen van hen beide wist 100 procent zeker dat de safety car met nog één ronde van de baan zou gaan en volgens Zak Brown vormt de race in Abu Dhabi dan ook niet het bewijs dat de Formule 1 corrupt is.

“Volgens mij was het geen kwaadwillige beslissing,” aldus Brown volgens ‘Motorsport.com’. “Voor zij die vinden dat de sport corrupt is, daar ben ik het niet mee eens.”

“Denk ik dat er een andere beslissing kon genomen worden. Waarschijnlijk wel ja. Maar ik wil eerst het resultaat van het onderzoek van de FIA afwachten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print