Coronamaatregelen hinderen Haas F1-team: ‘Fire-up’ nieuwe wagen uitgesteld tot F1-test in Bahrein

Er waren al geruchten dat het Haas F1 team de fire-up van haar nieuwe F1-bolide zou uitstellen tot in Bahrein en dat heeft teambaas Guenther Steiner nu ook tegenover de officiële F1-website bevestigd.

De pandemie met het coronavirus heeft niet alleen een serieuze invloed op de F1-kalender maar ook op de bouw van de nieuwe F1-bolides. Het Amerikaanse Haas F1 team zal door maatregelen van de Britse regering immers de fire-up van haar nieuwe F1-bolide uitstellen.

Om de pandemie met het coronavirus te bestrijden besliste de Britse regering immers verschillende inreisbeperkingen en quarantainemaatregelen op te leggen. Die hebben ook gevolgen voor de F1-teams.

“We hebben problemen omdat medewerkers van Ferrari naar Banbury moeten komen om de motoren te starten en ze zouden in quarantaine moeten gaan,” aldus Steiner tegenover de officiële F1-website.

“Op het vlak van timing kunnen we ons dat niet veroorloven dus hebben we beslist om de fire up van de wagen in Bahrein te doen. Het team zal de wagen in Groot-Brittannië bouwen en vervolgens zal de fire up vlak voor de F1-test in Bahrein plaatsvinden.”

Normaal gesproken zou het uitstellen van zo’n ‘fire-up’ ernstige gevolgen hebben voor de ontwikkeling van een F1-bolide. Volgens Guenther Steiner blijven de gevolgen echter beperkt omdat de wagens van dit jaar op basis van hetzelfde chassis als vorig jaar gebouwd worden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022