“Cosworth-motor kan races winnen”

Motorenleverancier Cosworth keerde vorig jaar terug na drie jaar afwezigheid in de formule 1, maar het kon alsnog geen hoge ogen werpen. Nu het er naar uit ziet dat alleen HRT en Virgin nog gebruik zullen maken van hun krachtbronnen is het lot van Coworth heel onzeker.
Team Lotus stapte eerder al over naar Renault en het ziet er naar uit dat Williams hen zal volgen. Het team van Frank Williams zorgde wel voor de beste prestatie van de Britse motorbouwer. Vorig jaar zette Nico Hulkenberg op Interlagos de polepositie neer, maar in een race geraakte niemand met een Cosworth-motor verder dan een vierde plaats.

Toch gelooft Mark Callagher van Cosworth niet dat ze moeten onder doen voor de andere motorenleveranciers (Ferrari, Renault en Mercedes).

“Er is geen groot verschil in prestaties tussen de vier motoren die in de formule 1 gebruikt worden.”

“We luisteren altijd naar de feedback die we krijgen van de teams en kijken naar manieren om onze motor te verbeteren. De Cosworth-motor is betrouwbaar en heeft goede prestaties. Ik ben ervan overtuigd dat hij de mogelijk heeft om races te winnen in een goede wagen.”

De teams die vorig jaar in de formule 1 debuteerden, deden dat allemaal met een Cosworth achterin. Daardoor wordt het team geassocieerd met de slechte resultaten van die teams. Nu ze volgend jaar ook Williams kwijtspelen, houden ze enkel Hispania en Virgin over.

“Marussia Virgin heeft recentelijk bekendgemaakt dat ze een technische uitwisseling gaan doen met McLaren. Dat zal hun waarschijnlijk wel doen opschuiven naar de voorkant van de grid en de nieuwe eigenaars van HRT hebben veel vertrouwen in hun f1-programma.

“Beide teams hebben al heel wat progressie gemaakt gedurende dit seizoen. Ze blijven vechten om het gat met het middenveld te verkleinen. Cosworth zal zijn teams zo goed mogelijk helpen en progressie proberen te maken op zijn beurt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print