Coulthard wil blijven testen voor Red Bull

Voormalig F1-rijder David Coulthard hing aan het einde van 2008 zijn helm aan de wilgen en wilde net als Michael Schumacher op rust gaan. De Schot is bovendien ook nog vader geworden van een zoontje en ook dat zal voortaan veel van zijn vrije tijd in beslag nemen. Bij Red Bull zou hij naar verluidt toch nog een functie krijgen maar daarover zijn weinig details bekend. De Schot zelf hoopt zo nu en dan toch nog eens te mogen rijden.

"Men zal in 2009 sowieso minder kunnen testen en dat zorgt er ook voor dat de kans voor mij kleiner wordt nog eens achter het stuur te kruipen. Als de nieuwe wagen er is zal er zeker getest worden maar vooral door de rijders die in 2009 op de grid staan. Ik volg nog steeds mijn programma van voorheen en ook mijn trainingen ontbreken niet dus ik denk dat ik gerust kan testen. Tijdens events zal ik waarschijnlijk sowieso kunnen rijden maar dat is toch niet hetzelfde. Hopelijk kan ik in 2009 ook echt testen met de wagen", aldus Coulthard.

Coulthard zal in 2009 een gelijkaardige functie krijgen als zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher bij Ferrari. Net als de Duitser zal hij regelmatig in de paddock terug te vinden zijn en dat waarschijnlijk vooral omdat vele sponsors dat graag zouden willen. Coulthard was 15 jaar actief als rijder in de F1.