Meeste teams willen zonder KERS starten

Het is best mogelijk dat de meeste team het seizoen 2009 wel eens zonder KERS zullen starten. Volgens velen zou enkel BMW volledig klaar zijn om in Melbourne met het systeem aan de start te verschijnen maar dat zou tegen de zin van Robert Kubica zijn. Volgens Kubica zal het gewicht van het systeem tijdens een race niet in het voordeel van hem spelen, toch niet als de andere wagens het nog zonder KERS doen.

Bij Ferrari heeft men zelfs al laten weten een tweede plan klaar te hebben. Indien het systeem niet betrouwbaar is hebben ze een identieke wagen klaar maar dan zonder KERS. Bij de Italiaanse renstal wil men zekerheid en is het inzetten van KERS geen prioriteit. Bovendien is men bij Ferrari van mening dat de kosten van het systeem nu al beginnen op te lopen.

Volgens BMW-rijder Robert Kubica doet men er bij Ferrari zeker niet slecht aan om alsnog een wagen te voorzien zonder het KERS. Volgens de Poolse rijder is het nog te vroeg om te oordelen maar speelt men bij BMW ook maar beter op veilig.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen