Cyril Abiteboul: “Ik sluit niet uit dat Hyundai in de F1 stapt”

Hyundai Motorsport
Hyundai Motorsport

Bij Hyundai wordt Cyril Abiteboul het nieuwe hoofd van de motorsportafdeling. De aanstelling van de voormalige motorsportbaas bij Renault zorgt meteen voor speculaties dat Hyundai een F1-deelname overweegt.

“Ik ben blij dat ik de kans krijg om bij Hyundai aan de slag te gaan,” aldus Abiteboul. “In de motorsport is Hyundai, net als met haar andere activiteiten,” aan haar leiderschap aan het bouwen. Ik kijk er naar uit om daar deel van uit te maken.”

Bij Hyundai Motorsport zal Cyril Abiteboul zijn focus vooral op de rallysport liggen maar gezien zijn jarenlange ervaring in de Formule 1 zorgt zijn aanstelling bij Hyundai Motorsport er meteen ook voor dat er gespeculeerd wordt over een mogelijke F1-deelname van Hyundai.

Volgens Abiteboul moeten we er niet meteen vanuit gaan dat Hyundai op korte termijn in de Formule 1 zal stappen, al wil Abiteboul het ook niet helemaal uitsluiten.

“Er is geen specifiek plan,” aldus Abiteboul. “Hyundai heeft duidelijk geweldige wereldwijde ontwikkelingen, nieuwe productontwikkelingen, een uniek gamma, enzovoort.”

“Motorsport is er om onze business te ondersteunen. Samen met de rest van het bedrijf moet ik zien wat onze business nodig heeft en hoe we dit kunnen ondersteunen.”

“Rally is onze beste oplossing om ons segment van de kleinere wagens te ondersteunen. We moeten ervoor zorgen dat de rallysport daarvoor relevant blijft, dat is zeker de prioriteit momenteel.”

“We moeten winnen en ervoor zorgen dat het relevant blijft voor onze business.”

Abiteboul wordt vervolgens gevraagd of Hyundai een F1-deelname overweegt, waarop Abiteboul liet uitschijnen dat het te vroeg was om een deelname definitief uit te sluiten.

“Ik wil geen ja zeggen, want dan gaan jullie zeggen dat Hyundai aan de F1 gaat deelnemen,” antwoordde Abiteboul. “Momenteel ondersteunt de rallysport onze business en het is onze prioriteit om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, samenwerkend met de FIA en de promotoren.”

“Mochten we daarnaast ook iets doen dan zullen we dat op het gepaste moment doen. De F1 is momenteel echter geen prioriteit voor ons, de prioriteit is het rallykampioenschap winnen.”