George Russell: “Ik zal voor Lewis Hamilton niet de nieuwe Nico Rosberg worden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens George Russell is de kans niet erg groot dat hij met Hamilton naar een vijandige relatie evolueert zoals destijds Hamilton en Nico Rosberg hadden.

Tijdens zijn eerste seizoen bij Mercedes slaagde George Russell er al meteen in om voor Hamilton in het kampioenschap te eindigen. Russell slaagde er bovendien in om een race te winnen terwijl Hamilton voor het eerst in zijn F1-carrière tijdens een seizoen geen F1-race wist te winnen.

Ondanks dat de media maar al te graag verwijzen naar het groeien van een rivaliteit tussen Hamilton en Russell lijkt die laatste niet te verwachten dat we een herhaling krijgen van de enorme rivaliteit binnen Mercedes zoals we die destijds tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton kenden.

“Wanneer je voor de eerste en tweede plaats aan het strijden bent dan zal de dynamiek uiteraard anders zijn, dat is normaal,” vertelde Russell onlangs. “We moeten elkaar respecteren. We bevinden ons allebei in een andere fase van onze carrière..”

“We respecteren elkaar. We erkennen het belang daarvan binnen het geheel van het team.”

Volgens George Russell heeft het begin van de GP van Mexico vorig jaar getoond dat Hamilton en hijzelf perfect tegen elkaar kunnen strijden en elkaar tegelijkertijd ook respecteren.

“Ik denk dat we daarop kunnen verder bouwen, al zal het in de toekomst ongetwijfeld closer tussen ons worden,” aldus Russell. “We hebben het gevoel dat we ons samen in dezelfde situatie bevinden.”

“Wanneer we een wagen hebben waarmee we een dubbeloverwinning kunnen behalen dan denk ik dat we trots zullen zijn dat we samen het team geholpen hebben om dit te bereiken.”