Christian Horner: “Teamorders in Brazilië waren een fout van het team”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Christian Horner zegt dat de rel die veroorzaakt werd tussen Max Verstappen en Sergio Perez na de teamorders in Brazilië de fout van het team was, dat niet voorzien had wat de gevolgen ervan zouden kunnen zijn. 

Wat er gebeurde in de slotfase van de GP van Brazilië tussen teamgenoten Max Verstappen en Sergio Perez is ondertussen wel geweten. Perez moest Verstappen voor laten omdat de wereldkampioen sneller was en nog kans had om de bolides voor Perez bij te benen, op voorwaarde dat hij de Mexicaan zijn positie zou teruggeven als hij daar niet in zou slagen.

Verstappen kreeg het niet voor mekaar en toen het team vroeg om Perez terug te laten passeren weigerde hij dat en hij vertelde er fijntjes bij dat het team ervan op de hoogte was dat ze hem dat niet moesten vragen. Om een lang verhaal kort te maken zou Sergio Perez waarschijnlijk wel vice-wereldkampioen geworden zijn in plaats van Leclerc als Verstappen hem had laten passeren in Brazilië.  Christian Horner laat weten dat het team deze situatie beter had moeten inschatten.

“Ik denk dat de basis van het probleem was dat we nooit hadden gedacht dat het een probleem zou worden omdat we aan het einde van de Grand Prix in zesde en zevende positie reden.”

“Het was iets dat, omdat we er geen rekening mee gehouden hadden, niet besproken hadden voor de race en ik denk dat dit een fout van onze kant was. We hadden daar beter moeten over nadenken of ten minste met elk scenario rekening gehouden hebben.”

Horner benadrukt wel dat het incident geen sporen zal nalaten omdat het meteen uitgepraat werd. “Er is meteen open en transparant over gepraat. Beide rijders waren duidelijk, open en eerlijk met elkaar en van daaruit kunnen we als team verderwerken. De dynamiek tussen onze beide rijders is helemaal goed.”

“We hebben een aantal ongelooflijk dingen gedaan. Deze twee rijders hebben samen geweldig goed gepresteerd. Ze zijn de reden dat we ons in deze positie bevinden. Het seizoen van Max was buitenaards.”

“We gaan de gebeurtenissen in de eindfase van de GP van Brazilië ons seizoen niet laten bepalen. We hebben wat fouten gemaakt in Brazilië, we zullen er uit leren en we zullen nu verder gaan.”

Ondanks het feit dat ze het afgelopen seizoen gedomineerd hebben laat Horner weten dat ze er niet vanuit gaan dat het ook in 2023 zo zal zijn.

“Het was een zeer moeilijk jaar. Al je naar de statistieken kijkt lijkt het er op dat we gedomineerd hebben. Maar zeker tijdens de eerste helft van het seizoen had Ferrari veel kansen en waarschijnlijk de snellere auto.”

“Maar Max was uitstekend dit seizoen, zeker tijdens de eerste seizoenshelft,” besluit Horner.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print