Felipe Massa: “Ferrari moet haar problemen oplossen, ze hebben geen tijd om dingen uit te proberen”

F1- Twitter
F1- Twitter

Ferrari heeft volgens voormalig rijder Felipe Massa niet de luxe om allerlei dingen te kunnen uitproberen om haar problemen op te lossen. Er moet onmiddellijk een oplossing gevonden worden voor de vele problemen waarmee het vorig haar kampte.

“Ze moeten snel hun problemen moeten oplossen,” vertelde Massa tegenover de Poolse website ‘SwiatWyscigow.pl’. “Ze hadden aan het begin van het seizoen technische problemen, ze hadden problemen tijdens de pitstops, ze hadden erg veel problemen op strategisch vlak.”

“Wanneer je het wereldkampioenschap wil winnen dan moet alles perfect zijn.”

Volgens Felipe Massa heeft Ferrari echter niet veel tijd om orde op zaken te stellen en alles goed voor elkaar te krijgen.

“Volgens mij, wanneer je zo’n seizoen kent, dan moet je alle problemen meteen oplossen. Wanneer je de dingen verandert en je verandert ze op een foute manier dan is dat niet goed,” aldus Massa.

“Je moet de dingen dan ook op gepaste wijze aanpassen en snel oplossen.”

Volgens Felipe Massa beschikt Ferrari met Charles Leclerc over een uitstekende rijder en moeten ze Leclerc dan ook van gepast materiaal voorzien.

“Charles Leclerc doet het geweldig goed. Hij is een geweldige rijder die het verdient om een competitieve wagen ter beschikking te krijgen,” aldus Leclerc. “Hij verdient een kans om voor de wereldtitel te strijden.”