Cyril Abiteboul: “Renault wil nog zeer lang in de F1 doorgaan”

Volgens Renault F1-baas Cyril Abiteboul heeft Renault geen concrete plannen om de Formule 1 te verlaten. Renault zou volgens Abiteboul nog lang in de sport willen doorgaan.


De voorbije weken doken er steeds meer speculaties op over een eventueel F1-afscheid van Renault. De Franse constructeur bevindt zich net als heel wat andere autoconstructeurs in een zeer moeilijke financiële situatie maar volgens Renault F1-baas Cyril Abiteboul zou Renault gewoon willen doorgaan met de Formule 1.

“Het is een enorme crisis waarin we ons bevinden, het valt moeilijk te voorspellen wat de wereldwijde economische gevolgen ervan zullen zijn. Alles wat in de F1 echter gebeurt, de herverdeling van het prijzengeld, een lager budgetplafond, veel lager dan we de voorbije jaren nastreefden, enz. Het zijn allemaal goede zaken voor ons. Het zit allemaal veel dichter bij het niveau waarop wij opereren,” aldus Cyril Abiteboul tegenover ‘Motorsport.com’.

“Het is volgens mij een veel beter zakenmodel. Als de omstandigheden in het verleden goed genoeg waren om nieuwe constructeurs aan te trekken, dan zal dat in de toekomst zeker het geval zijn.”

Abiteboul moet toegeven dat er geen keiharde garanties van de top van Nissan-Renault zijn die garanderen dat Renault in de Formule 1 zal blijven. Volgens Abiteboul zou het echter compleet fout zijn om de F1 de rug toe te keren.

“We zitten sinds de jaren zeventig in de Formule 1. We zijn de Formule 1 altijd trouw gebleven en terwijl we vooruit blikken is het denk ik belangrijk dat we trouw blijven aan de roots waar we vandaan komen, aan onze geschiedenis, niet alleen uit loyaliteit maar ook omwille van het aantrekkelijk verhaal dat je naar je huidige en toekomstige klanten wil brengen.”

Autosport zorgt volgens Abiteboul voor een unieke waarde die aan je product wordt toegevoegd. Volgens de Fransman zorgt racen ook voor emotie, iets waarvoor Renault volgens hem ook staat.

“We doen dit al tientallen jaren en we hebben ook de intentie om dat nog een lange tijd te blijven doen,” besloot Abiteboul.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}