Lewis Hamilton dacht tijdens lockdown aan stoppen met F1: “Waar ben ik mee bezig?”

Dat de lockdown op iedereen zwaar weegt, vooral ook mentaal is algemeen geweten. Zelfs een F1-kampioen zoals Lewis Hamilton ontsnapt daar niet aan.


Hamilton dacht tijdens de lockdown zelfs aan stoppen met de Formule 1. De zesvoudig F1-kampioen vroeg zich tijdens het verplicht thuisblijven immers af waarmee hij vandaag de dag bezig is en of hij niet gewoon moest stoppen met de Formule 1.

“Ik heb wel eens dagen gehad waarbij ik wakker werd, me nog slaperig voelde en helemaal geen motivatie had,” aldus Hamilton tijdens een video-interview van Mercedes.

“Ik dacht dan ‘Jezus, waar ben ik mee bezig? Wat moet ik doen. Moet ik wel doorgaan met racen?’ Ik had allerlei gedachten in mijn hoofd en dan denk je op zo’n moment ‘Ik bekijk het maar’. Vervolgens gaat er een uur voorbij en dan denk je ‘Wacht eens even, ik vind het best gaaf wat ik doe. Waarom zou ik denken dat ik daar niet mee doorga?'”.

Op zo’n moeilijke momenten vindt Hamilton echter steun bij Angela Cullen, zijn personal coach. Maar wat betekent dit nu voor Hamilton zijn toekomst?

Tot enkele weken geleden leek een contractverlenging van Hamilton bij Mercedes maar een formaliteit. Daarbij was er vooral veel te doen rond wat Mercedes bereid was om Hamilton te betalen.

Gezien de coronacrisis en de besparingen die moederbedrijf Daimler moet doen ziet het er niet meteen naar uit dat Hamilton op een salarisverhoging zal mogen rekenen. Maar ‘Cash is King’, daar moest Hamilton toch niets van weten …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner