Mercedes reageert: “Geruchten over F1-vertrek zijn ongegrond en onverantwoord”

Daimler, het moederbedrijf boven Mercedes, heeft de geruchten ontkend dat het beslist zou hebben om uit de Formule 1 te stappen. Het zegt ook dat Toto Wolff aanblijft als Mercedes F1-teambaas.


“We hebben niet de intentie om uit de Formule 1 te stappen,” aldus Daimler-woordvoerder Jörg Howe tegenover ‘Deutschen Presse-Agentur’. “Daarover is geen besluit genomen en er is ook geen reden waarom we uit de Formule 1 zouden stappen.”

Opvallend in de verklaring is dat er wordt gesproken over ‘niet uit de Formule 1 stappen’, wat tevens kan betekenen dat het in de Formule 1 blijft als motorleverancier. Er waren ook speculaties dat Toto Wolff eind dit jaar zijn functie als teambaas van het Mercedes F1 team alsook als motorsportbaas bij Mercedes zou neerleggen. Ook dat wordt door Daimler ontkend: “Toto is en blijft onze teamchef”.

De geruchten hielden ondanks de verklaringen aan en Daimler verspreidde ook een statement waarin het de speculaties tegenspreekt en volledig ongegrond vindt.

“De speculaties met betrekking tot het mogelijk terugtrekken uit de Formule 1 zijn ongegrond en onverantwoord,” zo luidt het in het statement.

Daimler is naar eigen zeggen ook tevreden met de recent aangekondigde hervormingen voor de Formule 1 die de toekomst van zowel de sport als haar deelnemers moet verzekeren.

“De sport heeft de juiste maatregelen genomen om de gevolgen van de pandemie veroorzaakt door COVID-19 alsook de toekomstige financiële duurzaamheid aan te pakken. We verwelkomen dan ook deze stappen. Onze intentie is om de komende jaren als fabrieksteam van Mercedes-Benz aan de Formule 1 te blijven deelnemen en dat willen we doen met onze teammanager Toto Wolff.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print