D’Ambrosio blij met behalen van de finish

Jérôme D’Ambrosio was na afloop van de Grote Prijs Formule 1 van Groot-Brittannië vooral tevreden de finish te hebben behaald, daar het voor onze landgenoot een erg moeilijke wedstrijd werd. Vooral de weersomstandigheden en een gebrek aan grip maakten de race in Silverstone uitzonderlijk moeilijk.
image

Het circuit van Silverstone lag er bij de start van de Britse Grand Prix aan de ene kant nat, en aan de andere kant droog bij. Niet makkelijk dus, en vooral een nieuwe ervaring voor D’Ambrosio, die vooral wilde leren hoe een F1-bolide zou reageren in de regen.

Net als tijdens de vorige race in Valencia verloor D’Ambrosio redelijk wat tijd ten opzichte van zijn teamgenoot Timo Glock, door een gevecht met de Hispania van Tonio Liuzzi. Eens D’Ambrosio er in slaagde om voorbij te gaan aan Liuzzi, was Glock al lang zeker van zijn zestiende plaats.

“Het was in het begin erg moeilijk in natte omstandigheden en ik verloor hier redelijk wat tijd”, zegt onze landgenoot. “De tweede stint verliep beter. Ik had een leuk gevecht met Tonio (Liuzzi, nvdr.) en ik slaagde er in aan hem voorbij te gaan.”

De Virgin-rijder zag in de slotfase de HRT van Liuzzi nog akelig dicht in de buurt komen, maar hield gelukkig stand op een mooie zeventiende plaats.

“De laatste stint was opnieuw erg moeilijk, aangezien ik na verloop van tijd veel grip verloor”, gaat D’Ambrosio verder. “Daardoor kon ik niet voluit aanvallen en probeerde ik gewoon de race uit te rijden. Ik vreesde even dat ik terug de pits zou in moeten, maar ik haalde gelukkig het einde.”

De volgende uitdaging voor D’Ambrosio is de Grote Prijs van Duitsland op de Nürburgring, over ruim twee weken.

Door Michaël Oosterlinck
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print