“Aanpassing reglement had geen invloed op de race”

Volgens Fernando Alonso en Sebastian Vettel had de aanpassing van het reglement voor de race in Silverstone niet echt een noemenswaardig effect op het resultaat van de race.
image

Alonso kon dan wel met de overwinning aan de haal gaan, toch vinden de Spanjaard en de Duitser dat de krachtsverhoudingen niet echt veel veranderd zijn door het verbod dat er in Silverstone was.

“Volgens mij was er geen effect,” aldus Alonso. “Ik denk niet dat het een enorm belangrijke factor is. We zagen een McLaren vechten voor een podiumplaats. We zagen Red Bull en Ferrari vechten voor de andere podiumplaatsen. Net zoals twee weken geleden toen ik tweede was in Valencia. Ik zag niet plots een Force India, Sauber of welke andere wagen plots vechten voor de overwinning omdat het reglement veranderd was. Het was min of meer hetzelfde als anders.”

Ook Sebastian Vettel deelt de mening van Alonso. Volgens de Duitser merkte je er als rijder ook zelf weinig van.

“Ik denk, zoals Fernando ook zei, dat het vanuit het standpunt van het rijden weinig uitmaakt. Je rijstijl gaat er niet veel door veranderen. Ik heb niets moeten veranderen dus ik denk niet dat het verschil groot was. Uiteraard zal je hier of daar wat verschil zien, maar het gaat je rijstijl echt niet veranderen,” besluit Vettel.

Als het dan zogezegd toch niet veel uitmaakt? Waarom is er dan zoveel commotie omtrent het verbod geweest?
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}