Daniel Ricciardo haalt finish bij racedebuut

De Australiër Daniel Ricciardo, die sinds afgelopen weekend actief is als tweede rijder bij het Hispania Racing Team, heeft zijn doelstellingen bij zijn debuut in Silverstone behaald. Ricciardo, sinds kort actief in de Formule Renault 3.5, reed de race uit en deed bovendien erg veel ervaring op.
Debuteren bij HRT was voor de jonge Australiër vooral een grote kans om kennis te maken met de Formule 1, de klasse waarin hij hoogstwaarschijnlijk de komende jaren zal meedraaien. Ricciardo wordt genoemd bij teams als Red Bull en Toro Rosso, waar hij dit seizoen reeds als derde rijder actief was en tijdens de vrije trainingen op vrijdag in actie kwam.

In Silverstone deed Ricciardo het nog wat rustig aan, met uitrijden als zijn enige objectief.

“Ik voel me goed bij het feit dat ik de finish heb gehaald”, zegt de debutant op de website van HRT. “Het was goed om veel ronden te rijden, want dat was het belangrijkste. Het begrijpen van de banden, de pitstops en de strategie is erg complex en iets waar ik geen ervaring mee heb, dus op dat vlak heb ik zeker grote stappen voorwaarts geboekt.”

De achterstand van Ricciardo, die als negentiende finishte, op zijn teamgenoot Tonio Liuzzi bedroeg bijna een minuut, maar daar stoort hij zich niet aan.

“Ik zat redelijk ver achter de concurrentie, maar ik denk dat ik dichter zal komen naargelang ik de Formule 1 beter leer kennen”, gaat hij verder. “Het omgaan met blauwe vlaggen is niet makkelijk. Maar al bij al ben ik blij met het resultaat. Mijn doel voor de race in Duitsland is om dichter in de buurt te blijven van de concurrentie tijdens de kwalificaties en de race.”

Negentiende bij je debuut met een HRT-bolide is zeker niet slecht, ondanks het feit dat Ricciardo de laatste wagen was die de finish bereikte. Ook dat is echter een kunst op zich.

door: Michaël Oosterlinck
a:1:{s:9:”file_name”;s:19:”ricciardo_gbr11.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}