D’Ambrosio kijkt tevreden terug op eerste testdag

Jérôme D’Ambrosio mag voorlopig weer even genieten van de rust. Onze landgenoot kwam voor de eerste maal dit jaar aan de bak tijdens de eerste testdag van Valencia. Hij kon tevreden terugblikken met een zevende tijd op de klok, iets meer dan twee seconden achter de snelste tijd van Vettel.
Nu al een conclusie trekken uit de neergezette tijden zou wat voorbarig zijn. Je weet immers nooit in welke setup de verschillende teams aan het testen zijn of wat ze precies aan het testen zijn. Daarenboven komt Virgin in Valencia ook nog aanzetten met de wagen van vorig seizoen. De nieuwe wagen, de MVR-02 wordt komende maandag op 7 februari in de BBC studio’s onthuld.

Jérôme zelf was zeer tevreden over zijn eerste testdag: “Ik keek er naar uit om in actie te komen op deze testdag als houder van een racezitje bij het team en ik ben zeer enthousiast met het komende seizoen in het vooruitzicht. We hebben een goede start genomen vandaag. We hebben met het hele team kunnen wennen aan de Pirelli-banden en het team heeft schitterend werk verricht”.

De jonge Belg komt in Valencia niet meer in actie. Voorlopig neemt Timo Glock daar het overige testwerk voor zijn rekening. Glock kon op de tweede testdag een achtste tijd neerzetten en was ongeveer 0,6 seconden sneller dan D’Ambrosio’s beste tijd. Misschien ook logisch als je bedenkt dat sneller worden uiteindelijk het doel van testen is.

Jérôme zal opnieuw in actie komen met de nieuwe wagen voor 2011 tijdens de testsessie in Jerez van 10 tot 13 februari.

geschreven door Glenn Schreurs
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print