D’Ambrosio wordt vervangen door Grosjean

Romain Grosjean zal dit weekend onze landgenoot vervangen in het GP2-team van Dams. Dams is een team dat door Renault wordt gesponsord om haar testrijders op te leiden.
Jerome D’Ambrosio werd in 2007 de eerste Formule Masters-kampioen en kwam zo terecht in de GP2. Sinds 2008 rijdt hij al bij Dams. Daar reed hij in 2008 en 2009 als teammaat van Kamui Kobayashi. In die twee seizoenen eindigde hij ver boven de Japanner. Toch kreeg hij geen formule 1-aanbod.

Dit jaar kreeg D’Ambrosio een vierde plaats in het Formule 1-team van Renault. Ook behaalde de Belg dit seizoen zijn eerste zege na drie tweede plaatsen. Zijn teamgenoot, Renaults reserverijder, Ho Ping Tung behaalde nog geen enkel punt, maar wordt verkozen boven D’Ambrosio.

Dams en Gravity Sport Management gaan nu de oorzaak van de slechte resultaten van de Brusselaar onderzoeken. Ze verzekeren wel dat de vervanging slechts voor één grote prijs is. In Hongarije mag D’Ambrosio terug racen.

Zijn vervanger op Hockenheim, Romain Grosjean, werd dit jaar niet goed genoeg bevonden om dit jaar nog deel uit te maken van het Renault f1-team. De Zwitserse Fransman reed anderhalf seizoen in de GP2 voordat hij in 2009 Nelson Piquet Jr. mocht vervangen bij Renault. Dit jaar was hij actief in de FIA GT1 en de auto GP, de vroegere Formule 3000 en dus nu ook in de GP2.

a:1:{s:9:”file_name”;s:39:”03110801_665_AMBIANCE_-_Version_2_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen