D’Ambrosio zijn F1-zitje in gevaar? … of toch niet?

De voorbije dagen ontstonden er geruchten dat onze landgenoot wel eens zijn zitje zou kunnen verliezen in de loop van het seizoen.
Eric Boullier, teambaas bij Lotus Renault GP en topman bij Gravity Management, verklaarde dat D’Ambrosio erg goed bezig is maar dat hij uiteraard ook afhankelijk is van zijn sponsors. De geruchten zijn ontstaan doordat enkele Belgische sponsors hun verplichten niet nakomen.

Daardoor zou Robert Wickens, een jong Canadees talent, wel eens het stoeltje van D’Ambrosio kunnen overnemen. Wickens werd tweede in de Formule 2 en het GP3-kampioenschap. In het verleden sierde olieconcern Lukoil reeds zijn bolide en momenteel heeft hij … Marussia als sponsor.

Alarmklokken dus voor Jerome D’Ambrosio want ondanks zijn uitstekende resultaten kan de Belg door financiële perikelen zijn zitje verliezen.

“De partners van Jerome houden zich niet aan hun afspraken. Ze hebben opnieuw enkele verklaringen gedaan en excuses gezocht maar nu is het echt genoeg”.

“Bij Marussia Virgin stijgt de nervositeit omtrent dit gegeven,” aldus Eric Boullier. “Het team heeft me duidelijk gezegd dat het overweegt om de Belg te vervangen indien er niet snel beterschap komt”.

Volgens Het Laatste Nieuws zou Eric Boullier ondertussen verklaard hebben dat D’Ambrosio niet moet vrezen voor zijn zitje, wat haaks staat op bovenvermelde verklaringen.

“Het klopt dat niet alles is zoals het zou moeten zijn in dit dossier. Maar zijn plaats wordt niet bedreigd. Ik kan garanderen dat Jerome tot het einde van het seizoen zeker is van zijn plaats bij Virgin,” zei hij tegenover Het Laatste Nieuws.

Eric Boullier zou echter deze week naar België komen om met de sponsors te spreken. D’Ambrosio blijft zich ondertussen op het sportieve focussen en laat de sponsorperikelen over aan zijn management.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print