Damon Hill: “Ik vergeef Michael Schumacher”

Halverwege de jaren negentig, meer bepaald in 1994, ‘95 en ‘96 waren het Damon Hill en Michael Schumacher die de strijd om de titel uitvochten. In 1994 was het de Duitser die na een dubieus manoeuvre aan het langste eind trok maar Hill vergeeft het zijn rivaal in een tweet.

Bij de laatste race van het seizoen 1994 in Adelaide bedroeg het verschil tussen Schumacher en Hill slechts één punt in het voordeel van de Duitser. Schumacher nam van bij de start de leiding van de race in handen, voor Damon Hill. De Brit bleef druk zetten op de Duitser en in de zesendertigste ronde ging Schumacher in de fout, vermoedelijk beschadigde hij daar ook de ophanging van zijn Benetton-Ford. Hij gooide zijn bolide terug op de baan en kon Hill nog net voor blijven.

De volgende bocht zag Hill zijn kans schoon maar Schumacher gooide de deur dicht en de actie eindigde voor beide rijders in tranen. De Duitser moest onmiddellijk opgeven en Hill mankte nog naar de pits om daar zijn Williams in de garage te parkeren. Schumacher pakte zo zijn eerste wereldtitel en Hill moest het met de tweede plaats stellen.

Veel F1-kenners vonden dat Schumacher in fout was voor die aanrijding maar na onderzoek werd beslist om hem niet te straffen. De Duitser zelf heeft het voorval altijd afgedaan als een race-incident.

Vier jaar na het zware ski-ongeluk van de Duister laat Hill in een antwoord op een tweet van Felipe Massa weten dat hij het zijn toenmalige rivaal vergeeft. De Brit geeft ook aan dat hij het spijtig vindt dat ze elkaar nooit beter hebben leren kennen.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023