Hoop voor fans van Michael Schumacher: “Hij kan nog volledig herstellen”

Er is nieuwe hoop voor de fans en familie van Michael Schumacher. Volgens een Duitse neurospecialist bestaat er nog steeds een kans dat Schumacher volledig herstelt.
image
In december 2013 kende Schumacher een zwaar ski-ongeluk in het Franse Méribel. De Duitser liep een ernstig schedeltrauma op. Schumacher werd meermaals geopereerd en lag in een coma waaruit hij na vier maanden ontwaakte.

Schumacher werd uiteindelijk in 2014 naar huis gebracht en wordt sindsdien in zijn woonst in de buurt van het meer van Genève verpleegd door een uitgebreid medisch team. De kostprijs daarvan zou ruim 130 000 euro per week bedragen.

Over de exacte medische toestand van Schumacher is al geruime tijd weinig geweten. Er doen de wildste speculaties de ronde. De familie en manager van Schumacher laten echter weinig los.

Volgens sommigen doet dat het ergste vermoeden maar er is echter hoop voor de fans van Schumacher. Volgens professor Mark Obermann hebben recente studies immers uitgewezen dat een volledig herstel nog steeds mogelijk is.

“Volgens een Zweedse studie is dertig tot veertig procent van de patiënten binnen de vier jaar opnieuw bij bewustzijn,” aldus professor Mark Obermann, hoofd van de afdeling neurologie van het Asklepios ziekenhuis in het Duitse Seesen, tegenover de ‘Daily Express’.

“Veel patiënten kunnen herstellen en hun kinderen en kleinkinderen zien opgroeien, welke plannen ze hebben alsook mee beleven wat er met familie en vrienden gebeurt,” besloot Obermann. “Patiënten beseffen ook veel meer dan dat er vroeger voor mogelijk werd gehouden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023