Daniel Ricciardo: “AlphaTauri is geen junior-team meer”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Daniel Ricciardo is het AlphaTauri F1 team meer ‘volwassen’ geworden en mag het niet meer als het ‘junior-team’ van Red Bull beschouwd worden.

AlphaTauri beleefde een erg moeilijk seizoen maar tijdens de tweede seizoenshelft viel er na de introductie van enkele updates beterschap te bespeuren. AlphaTauri was plots een stuk competitiever en dat is volgens Ricciardo veelbelovend voor komend seizoen.

“Ik heb het gevoel dat we de juiste richting uitgaan,” aldus Ricciardo. “En eerlijk, iedere keer ik feedback geef aan het team doen ze er iets mee of doen ze op zijn minst hun best om het te doen werken.”

“Ik kan momenteel dan ook eerlijk gezegd niet meer vragen. Alles hangt nu af van hoe snel we nieuwe onderdelen voor de wagen kunnen krijgen enzovoort.”

“Ik wil niet al te betuttelend klinken maar de hoofden staan in de juiste richting. Ik heb het gevoel dat we op de juiste manier de dingen vastnemen en in de juiste richting evolueren. Ze waarderen de ervaring die ik heb, ik denk dat het echt belangrijk is om vooruitgang te boeken, ze zijn gemotiveerd.”

“Ik heb het gevoel dat dit geen junior-team meer is. Er zijn heel wat plannen voor volgend jaar en hopelijk kunnen we ons op het circuit bewijzen en punten scoren, net als tijdens de laatste races van het seizoen.”