Max Verstappen onthult: “Dat was de race waarin ik dit seizoen het meest onder druk stond”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Wanneer je enkel naar de statistieken van dit seizoen kijkt dan zou je denken dat Max Verstappen het bijna altijd makkelijk heeft gehad. Ondanks de dominantie voelde ook Verstappen zich soms onder druk gezet worden. Maar wat was de race waarin hij het meeste druk ervaarde?

19 van de 22 races dit seizoen wist Max Verstappen te winnen, uiteraard is dat een record. Verstappen brak ook het record van meeste aantal raceoverwinningen op rij: elf stuks. Met 575 punten behaalde verstappen uiteraard ook een record dit seizoen.

Ervaarde Max Verstappen dan helemaal geen druk dit seizoen? Toch wel. Max Verstappen werd gevraagd wat zijn zwaarste race van het F1-seizoen 2023 was.

“Het heeft veel te maken met de omstandigheden op de baan ofzo,” aldus Verstappen. “Bijvoorbeeld de race in Zandvoort, wanneer je op slicks rijdt terwijl het regent. Ik hou er normaal van om in de regen te rijden maar je weet ook dat je aan de leiding in het kampioenschap staat en dat wanneer je van de baan gaat je veel punten verliest.”

Op het circuit van Zandvoort waren het inderdaad erg uitdagende omstandigheden met heel wat rijders die van de baan gingen, waaronder een stevige crash voor Guanyu Zhou. Bij de start begon het te regenen en de rijders op droogweerbanden stonden voor de moeilijke keuze om over te schakelen op slicks of buiten te blijven.

“Normaal rij je altijd iets onder de limiet maar dat kan op een bepaalde manier ook gevaarlijk zijn,” aldus Verstappen. “Toen ik op slicks reed voelde ik dat ik wat onder druk stond. Soms zijn de rijders achter jou wat sneller omdat ze niets te verliezen hebben.”

“Het is een zeer verschillende ingesteldheid dan wanneer je voor de wereldtitel aan het strijden bent.”

Verstappen werd tot slot ook gevraagd van welke race hij het meest heeft genoten om te winnen. Uiteraard had hij daarbij een uitgebreide keuze die het niet makkelijk maakte.

“Ik denk dat ik het meest van mijn overwinning in Miami genoten heb,” aldus Verstappen. Maar Spa, Zandvoort, maar ook Suzuka, het winnen van de constructeurstitel met het team was daar fantastisch. Het is echt moeilijk om er eentje uit te kiezen.”