Daniel Ricciardo bevestigd als derde rijder bij het Red Bull F1 team

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Helmut Marko heeft tegenover ‘Sky Sports Duitsland’ bevestigd dat Daniel Ricciardo in 2023 de derde rijder bij Red Bull Racing wordt.

Daniel Ricciardo maakte in 2021 de overstap van Renault naar het McLaren F1 team. De Australiër kreeg een dik betaald contract maar kon de hoge verwachtingen nooit inlossen, al wist hij vorig jaar McLaren in Italië wel haar eerste overwinning in jaren te bezorgen. Ricciardo presteerde verder echter ondermaats en het verschil met teamgenoot Lando Norris was bij momenten zeer groot.

McLaren en Ricciardo beslisten in onderling overleg om het contract dat tot eind 2023 liep vroegtijdig te beëindigen. Daardoor is Ricciardo dit weekend in Abu Dhabi mogelijk bezig aan zijn laatste F1-race. Ricciardo hoopte om mits een zogenaamd sabbatjaar alsnog kans te maken om in 2024 terug te keren op de F1-startgrid.

Bij Red Bull hebben ze nu echter beslist om Ricciardo een figuurlijke reddingsboei toe te werpen door hem aan te stellen als derde rijder. Gezien het feit dat Liam Lawson als officieel reserverijder is aangeduid lijkt het dat Ricciardo vooral simulatorwerk en demoruns zal doen.

Ricciardo reed in 2012 en 2013 voor Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull dat nu AlphaTauri is. Daarna maakte Ricciardo in 2014 de overstap naar Red Bull waarvoor hij vijf seizoenen reed. Zijn beste resultaat in het rijderskampioenschap was twee keer een derde plaats.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner