GP van Abu Dhabi: tweede oefensessie: Max Verstappen snelste

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Abu Dhabi de snelste tijd gereden. Op het Yas Marina Circuit was Verstappen meer dan drie tienden sneller dan George Russell in de Mercedes, Charles Leclerc vervolledigde de top drie.

Veel aandacht ook tijdens de tweede oefensessie voor Sebastian Vettel die bezig is aan het laatste raceweekend uit zijn F1-carrière. Mick Schumacher rijdt zelfs met een speciaal helmdesign dat zijn band met Vettel nogmaals letterlijk in de verf zet.

De rijders probeerden tijdens de tweede oefensessie om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatie en de race. Daarvoor was deze oefensessie trouwens beter geschikt dan de eerste oefensessie die onder veel warmere omstandigheden werd verreden die minder op de omstandigheden van tijdens de kwalificatie en de race lijken, dan is de zon immers al ondergegaan.

Uiteindelijk was het Max Verstappen die de snelste tijd reed, voor George Russell die zo’n drie tienden trager was, Charles Leclerc volgde op meer dan vier tienden. Max Verstappen en Red Bull lijken opnieuw de favorieten voor het laatste raceweekend van het seizoen.