Daniel Ricciardo: “Blij dat ik het F1-circus even vaarwel kan zeggen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

De Australiër Daniel Ricciardo beleeft tot dusver een erg moeilijk en teleurstellend F1-seizoen bij McLaren. In die mate zelfs dat er stevig gespeculeerd wordt over Ricciardo zijn toekomst. Ricciardo zelf beseft dat het seizoen tot dusver niet erg goed is verlopen.

Ricciardo behaalde slechts tijdens vijf van de dertien races punten, wat resulteert in een schamele negentien punten, goed voor de twaalfde plaats in het kampioenschap. Dat staat in schril contrast met 76 punten en zevende plaats van teamgenoot Lando Norris.

“Ik ben erg blij dat er een pauze is. Dit waren niet de zes maanden waarop ik had gehoopt,” aldus Ricciardo. “Ik heb er nood aan. Vooral omdat het geen goede zes maanden waren. Maar zelfs wanneer het seizoen wel goed zou gaan dan heb ik nog steeds nood aan een pauze.”

“De weekends zijn propvol en zo druk, enkele weken weg zijn van dit circus zal echt leuk zijn.”

Zo’n zomerpauze doet Ricciardo meestal erg goed, het zorgt volgens hem voor een soort ‘reset’.

“Even weg van de F1 bezorgt me een natuurlijke reset,” aldus Ricciardo daags voordat de commotie rond de ‘promotie’ van Oscar Piastri bij Alpine begon.

“Ik beeld me in dat ik zo’n 10-14 dagen ver in de zomerpauze de vakantie uit mijn systeem haal en opnieuw die honger begin te krijgen,” aldus Ricciardo.

“Ik zal wat uitgaan, tijd doorbrengen met vrienden, wat biertjes drinken en plezier beleven. Vervolgens zal ik op het punt komen waarop ik me niet schuldig zal voelen maar wel zal beginnen verlangen dat het opnieuw begint. Het is een soort natuurlijk switch die waarschijnlijk na zo’n veertien dagen zal komen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print