Alpine: “Fernando Alonso zijn leeftijd begint een probleem te worden”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Volgens Alpine F1-teambaas Otmar Szafnauer heeft de leeftijd van Alonso een belangrijke rol gespeeld bij het contractvoorstel dat hij kreeg en uiteindelijk dus niet aanvaard heeft. Alonso besloot uiteindelijk om eind dit seizoen de overstap van Alpine naar Aston Martin te maken.

“We boden hem een overeenkomst van één plus één jaar aan,” aldus Szafnauer. “Het is moeilijk om de toekomst te voorspellen dus boden we hem de één plus één deal aan.”

“We bespraken het met Fernando en we zegden hem ‘Kijk, als je volgend jaar op hetzelfde niveau presteert dan zullen we jou uiteraard opnieuw nemen’. Hij zou dan verder kunnen hebben rijden.”

“Maar ik denk dat hij meer zekerheid wou, dat hij los van performance een langere overeenkomst wenste.”

“Ik denk dat dit moeilijk lag, in plaatsen van één plus één, twee plus één, drie plus één of een contract van drie jaar.”

Volgens Szafnauer is Fernando Alonso ervan overtuigd dat hij op zijn 41-jarige leeftijd nog op een absoluut topniveau presteert maar volgens Szafnauer komt er bij iedereen een moment dat het minder begin te gaan.

Ook Alonso zijn leeftijd begint dan ook een rol te spelen in de onderhandelingen over een contract. Szafnauer verwijst naar de veelbesproken comeback van Michael Schumacher bij Mercedes.

“Er komt een tijd dat het fysiek bij iedere rijder minder begint te gaan, dat je niet hetzelfde kan als toen je jonger was,” aldus Szafnauer.

“Ik denk dat het ook bij Michael Schumacher is gebeurd, het is eerlijk om te zeggen dat hij op 42 jaar niet dezelfde rijder was als toen hij 32 of 35 jaar as.”

“Dat gebeurt bij iedere sportman, kijk naar cricketspelers. Met alle respect voor wie die sport beoefent maar het is fysiek niet zo’n erg belastende sport maar het draait allemaal rond hand-oog coördinatie, de bat tot op enkele millimeters correct bewegen.”

“Zelfs de beste cricketspelers kunnen het op 32, 33 of 34 jaar niet meer. En dat is omdat er iets men hen gebeurt. Datzelfde gebeurt ook bij racepiloten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print