Zandvoort leeft mee met Spa-Francorchamps: “Historie alleen is niet genoeg, je moet blijven innoveren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De GP van België en het circuit van Spa-Francorchamps dreigen van de F1-kalender te verdwijnen. Het staat in schril contrast met wat er op Zandvoort gebeurt. In Zandvoort leven ze mee met Spa-Francorchamps maar wijzen ze ook waar het fout loopt voor de Belgische GP.

Met een jaar vertraging omwille van de pandemie met het coronavirus keerden Zandvoort en de ‘Dutch GP’ vorig jaar terug op de F1-kalender. Het werd een stevig ‘Hollands feestje’ en er viel veel te beleven voor de fans. Volgens Robert van Overdijk, de CEO van het circuit van Zandvoort, zorgt de ‘fan engagement’ er net voor dat de ‘Dutch GP’ een soort benchmark in de Formule 1 is geworden.

Volgens hem heeft de Formule 1 iedere wereldstad maar voor het uitkiezen, ze willen allemaal een F1-race dus moet je volgens de CEO van Zandvoort je echt weten te onderscheiden. Op het vlak daarvan loopt het in Spa-Francorchamps dan ook mis, te weinig entertainment en ‘fan engagement’.

“Dat heeft niks met die baan of de historie te maken”, vertelt Van Overdijk tijdens een interview met ‘Formule 1 magazine’ over de penibele situatie waarin Spa-Francorchamps en de GP van België zich momenteel bevinden.

“Want dat staat allemaal buiten kijf. Het heeft er denk ik mee te maken dat je moet blijven innoveren met je evenement. En dat geldt denk ik ook voor Spanje en de Italiaanse races. Want nogmaals: FOM wil niet één dag anderhalf uur televisie maken; zij willen drie dagen lang schitterende tv.”

En schitterende beelden en tv kregen we vorig jaar inderdaad op het circuit van Zandvoort. Het ‘Hollands feestje’ na de overwinning van Max Verstappen maakte het helemaal af.

Voor de Belgische F1-fans blijft het ondertussen bang afwachten of Spa-Francorchamps ook volgend jaar nog op de F1-kalender staat.

Fans vieren de overwinning van Max Verstappen – Red Bull Content Pool
Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print