Daniel Ricciardo: “Diep vanbinnen besefte ik dat ik Renault moest verlaten”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Daniel Ricciardo kondigde vorig jaar aan dat hij aan het einde van zijn tweede seizoen bij Renault de Franse renstal zou verlaten. Hoe hij tot dat besluit kwam vertelt hij in de Netflix-serie ‘Drive To Survive’.

De beslissing van Ricciardo kwam destijds voor voormalig Renault F1-baas Cyril Abiteboul, en bij uitbreiding het ganse Renault-team, als een verrassing. Zij hadden immers diep in de geldbuidel getast om Ricciardo de overstap van Red Bull naar Renault te laten maken en dachten geïnvesteerd te hebben in een project voor lange termijn.

Ricciardo was echter teleurgesteld in de vooruitgang, of eerder het gebrek aan vooruitgang, die Renault boekte. De Australiër slaagde er het voorbije seizoen in om alsnog zijn eerste podiumplaats met Renault te behalen maar de beslissing om Renault te verlaten was toen al lang genomen.

Hoe die beslissing tot stand kwam was eigenlijk redelijk simpel. Ricciardo zette alles op een rij en kwam tot het besef dat Renault niet competitief genoeg was.

“Kan ik winnen wanneer al de wagens gewoon finishen?” die vraag stelde Ricciardo zichzelf zo blijkt uit ‘Drive To Survive’.

“Het doet nog steeds pijn om het te zeggen maar de realiteit is ‘nee’. Diep vanbinnen wist ik dat ik Renault moest verlaten.”

“Ik nam ook mijn leeftijd mee in beschouwing. Ik ben 31 jaar, ik kan me niet veel kansen en seizoenen meer veroorloven. Ik had gewoon het gevoel dat McLaren voor mij een betere plaats zou zijn dan Renault en dat heeft mijn beslissing bepaald.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023