Fernando Alonso: “Met 23 races op de F1-kalender wordt energie sparen cruciaal”

Fernando Alonso (Twitter)
Fernando Alonso (Twitter)

Op 39-jarige leeftijd maakt Fernando Alonso zijn comeback in de Formule 1. De Spanjaard is ondanks zijn recent fietsongeluk naar eigen zeggen fysiek voorbereid op de uitdaging maar energie sparen wordt sowieso cruciaal volgens Alonso en dat heeft niets met zijn leeftijd te maken.

Met 23 races op de F1-kalender 2021 krijgen niet alleen de wagens en onderdelen maar ook de teamleden en rijders een enorme fysieke uitdaging voorgeschoteld. Nooit stonden er meer races op de F1-kalender en dat zorgt ervoor dat de rijders er voor zullen moeten zorgen dat ze fysiek paraat blijven doorheen het erg lange seizoen.

“Een van de uitdagingen dit jaar, niet alleen voor mij maar voor iedereen in het team en in de paddock, wordt de 23 races,” vertelde Alonso tegenover ‘DAZN’.

“We moeten allemaal dat aantal races in het achterhoofd houden want je moet doorheen het jaar energie proberen sparen wanneer het kan.”

“Zelfs tijdens de maanden juni, augustus, september, zelfs wanneer je je fris voelt, hoe meer energie je spaart des te beter je in november en december zal zijn.”

Volgens Alonso zullen de verschillen dit seizoen vaak klein zijn en zullen ook de kleine aspecten zoals iets meer of minder fysiek paraat zijn de resultaten later op het seizoen bepalen.

“De grid is momenteel zeer competitief, dat is iets dat we beseffen en we zullen alles dan ook moeten zien te maximaliseren. We zullen efficiënt moeten zijn zodat we onszelf niet onnodig uitputten.”

“Indien we heel wat punten willen we behalen zullen we ieder raceweekend perfectie moeten nastreven,” besloot de Spanjaard.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022