Daniel Ricciardo dolblij met P4 op de grid: “Dit is ongelooflijk, het zelfvertrouwen is terug!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo kwalificeerde zich achter beide Ferrari’s en Max Verstappen als vierde op de startgrid voor de GP van Mexico. Ricicardo was na een frustrerend raceweekend in Austin dolblij met P4 op de grid.

Uitgerekend tijdens de thuisrace van Sergio Perez slaagde Daniel Ricciardo er in de AlphaTauri F1-bolide in om tijdens de kwalificatie een schitterende prestatie neer te zetten. Ricciardo was immers slechts een dikke twee tienden trager dan polesitter Charles Leclerc en versloeg ook Sergio Perez in de Red Bull.

Voor zowel AlphaTauri als Daniel Ricciardo was het de beste kwalificatiepositie sinds 2021. Moet nog gezegd worden dat Ricciardo blij was? Tegelijkertijd lijkt Ricciardo meer dan ooit Sergio Perez in de Red Bull F1-bolide onder druk te zetten. Christian Horner liet reeds verstaan dat Perez zeker mag zijn van zijn racezitje in 2024, maar hoe zeker ben je van je racezitje wanneer je voor Red Bull racet en de teamgenoot van Max Verstappen bent?

“ik weet dat ik dit jaar op het vlak van racen niet veel gedaan heb maar ik heb het gevoel dat ik mijn oude ik weer ben,” vertelde Ricciardo tegenover ‘Sky Sports F1’. “Ik heb het gevoel: Ja man, ik kan goed presteren. Veel dingen zaten goed, ik heb veel vertrouwen gekregen.”

“Zelfs tijdens de derde oefensessie was ik niet tevreden met de negende tijd en mijn rondje. Maar in plaats van gefrustreerd te zijn gaf het me vertrouwen voor de kwalificatie, dat ik het beter wou doen en in de top tien wou kwalificeren.”

“De vierde plaats is misschien iets meer dan dat we verwacht hadden maar toen we de kwalificatie begonnen draaide het niet rond het halen van Q3 maar rond hoe ver naar voor we zouden geraken. Met een perfect rondje dacht ik dat misschien een zevende of zesde plaats mogelijk was maar een vierde plaats is echt te gek!”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023