Daniel Ricciardo droomt van racezitje Sergio Perez: “Het zou een sprookje zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Momenteel is Daniel Ricciardo derde rijder bij Red Bull maar stiekem hoopt de Australiër dat hij opnieuw zou mogen racen voor Red Bull. Gezien de teleurstellende resultaten die Sergio Perez de voorbije races opstapelt komt de Mexicaan zijn positie steeds meer onder druk.

Nadat Daniel Ricciardo en McLaren eind vorig seizoen in onderling overleg een jaar vroeger dan gepland een einde maakten aan hun samenwerking zit Ricciardo zonder racezitje. Het werd voor Ricciardo dit jaar dan ook toekijken van aan de zijlijn, weliswaar als derde rijder bij Red Bull.

Ricciardo hoopt om in 2024 opnieuw te kunnen racen in de Formule 1. De kans dat dit bij Red Bull is was tot dusver zeer klein maar tegenvallende resultaten van Sergio Perez doen de hoop opleven om in de toekomst toch opnieuw voor Red Bull te kunnen racen.

“Dat zou voor mij een sprookje zijn. Eerlijk gezegd zou het een sprookje zijn om mijn carrière zo te kunnen eindigen,” aldus Ricciardo tegenover ‘ESPN’ over een eventuele terugkeer als racepiloot bij Red Bull. “Maar laat ons zien. Ik zal me omhoog moeten opwerken maar ondertussen is het erg leuk om opnieuw bij Red Bull te zijn.”

Er is echter nog een andere mogelijkheid. De naam van Daniel Ricciardo werd ook in verband gebracht met het zusterteam AlphaTauri, vooral nadat Nyck de Vries enkele races op rij tegenvallende resultaten neerzette en verschillende fouten maakte. Ricciardo zou naar verluidt niet weigerachtig staan om eventueel voor AlphaTauri te racen omdat dit ook zijn kansen zou vergroten op een mogelijke terugkeer naar het Red Bull F1 team.