Pierre Gasly: “Ik verloor seconden per ronde door een DRS-trein!”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Doordat Pierre Gasly tijdens de kwalificatie werd gehinderd moest hij als zeventiende aan de race beginnen. Na een frustrerende kwalificatie volgde echter ook een frustrerende race voor Gasly want hij kwam in een DRS-trein terecht waardoor hij naar eigen zeggen seconden per ronde verloor.

“Ik wil gewoon naar Oostenrijk gaan,” zei een gefrustreerde Gasly nadat hij de race als dertiende finishte. “Door wat er tijdens de kwalificatie is gebeurd moesten we de race met een handicap beginnen, we hebben nogmaals gezien hoe belangrijk je positie op het circuit is.”

“Ik probeerde iets anders met de strategie waardoor we sneller moesten pitten. De ronde daarna kwam de safety car op de baan, waardoor we naar helemaal achteraan terugvielen. En van op P18, op dezelfde strategie als de anderen, kan je niet veel doen.”

“Met die DRS-trein was het moeilijk om in te halen. Van zodra je in een DRS-trein belandt verlies je seconden per ronde. Je maar niet over honderdsten of tienden, het zijn seconden!”

Gasly was echter wel tevreden over de competitiviteit van zijn Alpine F1-bolide wanneer hij vrije baan had.

“Wanneer we vrije baan hadden was de snelheid goed. Volgens het team waren we de zevende snelste wagen, na Ferrari,” aldus Gasly. “We beschikten duidelijk over de snelheid maar we moeten meer naar voor kunnen starten, dan kunnen we voor meer punten gaan.”