Flavio Briatore: “We zagen de drie geweldigste kampioenen op het podium staan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In een column voor het Italiaanse ‘Il Riformista’ blikte voormalig F1-teambaas Flavio Briatore terug op de GP van Canada. Briatore was lovend over wie er na afloop van de race op het podium stond.

Max Verstappen won afgelopen weekend terwijl Fernando Alonso en Lewis Hamilton het podium vervolledigden. Maar liefst elf wereldtitels dus op het F1-podium en volgens Briatore was het één van de mooiste podia die je in de Formule 1 kan hebben.

“Max Verstappen toonde in Canada opnieuw zijn gebruikelijke suprematie. Zijn teamgenoot Sergio Perez was opnieuw ver verwijderd,” schrijft Briatore in zijn column voor ‘Il Riformista’. “Het toont dat niet alleen de wagen goed moet zijn maar dat ook de rijder moest presteren. Op zondag zagen we de belangrijkste kampioenen op het podium. Het was een podium met de drie sterkste ‘krachten’ van de sport.”

Briatore liet zijn licht ook schijnen over de situatie bij Ferrari. Bij de Scuderia hebben ze met hun pakket aan updates duidelijk een stap vooruit gezet.

“We moeten nu afwachten tot de volgende race,” aldus Briatore. “We hopen dat Ferrari op deze manier verder gaat, we hopen dat Aston Martin de kloof met Red Bull dicht, ook al lijkt het kampioenschap nu al naar Max verstappen te gaan.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print