Daniel Ricciardo heeft bijzonder eenvoudig advies voor zijn opvolger Oscar Piastri

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Een jaar vroeger dan voorzien eindigde het contract van Daniel Ricciardo bij McLaren. Ricciardo koestert echter geen wrok tegenover zijn opvolger en hij heeft dan ook nog een bijzonder maar tegelijkertijd eenvoudig advies voor Oscar Piastri.

Ricciardo maakt de overstap van McLaren naar Red Bull, waar hij derde rijder wordt. Oscar Piastri op zijn beurt vertrok bij Alpine na een ernstig conflict. Ricciardo heeft echter een bijzonder advies voor Piastri.

“Ik denk dat hij gewoon naar buiten moet gaan en rijden,” antwoord Ricciardo wanneer hem door Tom Clarkson in de ‘Beyond the Grid’ podcast wordt gevraagd welk advies hij aan Piastri zou geven.

“Ik weet dat het een beetje een gemakkelijk antwoord van mij lijkt maar het is zo … ga buiten en gewoon rijden. Leer daaruit, wees een spons die alles absorbeert, maar rij vooral.”

“Leg de lat niet te hoog voor jezelf. Wanneer je vervolgens beter presteert dan dat je misschien zou gedacht hebben dan is het geweldig, maar benader het race per race.”

“Zo lang je leert en voelt dat je iedere race beter wordt, dat is het enige dat je van jezelf mag vragen en verwachten.”