Daniel Ricciardo: “Ik ben steeds in mezelf blijven geloven”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Met een sensationele overwinning op het circuit van Monza snoerde Daniel Ricciardo zijn criticasters de mond en bevestigde hij het vertrouwen dat hij in zichzelf had.

“Dit betekent enorm veel voor mij,” vertelde Ricciardo nadat hij op het circuit van Monza de GP van Italië had gewonnen.

“Ik ga zeker en vast niet zeggen dat mijn leven en de mate waarin ik gelukkig ben volledig rond de sport draait. Het is immers drieënhalf jaar geleden dat ik nog gewonnen heb. Op basis van het aantal races dat ik heb gewonnen zou ik maar een triestig leven hebben.”

“Dit is gewoon ongelooflijk. Maar diep vanbinnen heb ik nooit het vertrouwen verloren. Dat is waarom even wegstappen, de pauze tijdens augustus, me goed heeft gedaan. Ik ben er echt van overtuigd dat het voor dit raceweekend heeft geholpen, om dit resultaat te verwezenlijken.”

Ricciardo geeft tegelijkertijd echter ook toe dat deze overwinning met McLaren, zijn eerste bij een ander team dan Red Bull, geruststellend is.

“Het voelt, ik weet niet goed hoe ik het moet zeggen … geruststellend voor mij. Ik geloof overduidelijk in mezelf,” aldus Ricciardo.

“Ik ben dit jaar overduidelijk uitgedaagd, je weet hoe tricky deze sport is. Het is nooit zo zwart-wit, soms ondervind je moeilijkheden om antwoorden te vinden.”

“Ik denk dat ik momenten van frustratie heb gekend, moment waarop ik mijn hoofd wat liet hangen, maar ik heb het nooit lang laten duren.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print