Nikita Mazepin ‘excuseert’ zich voor nieuw incident met Mick Schumacher

Haas F1 team
Haas F1 team

Tijdens de GP van Italië kwam het tot een zoveelste incident tussen Haas F1-teamgenoten Mazepin en Schumacher. Mazepin werd bestraft voor het incident en de Rus nam na afloop ook de schuld op zich en excuseerde zich ook.

Nikita Mazepin probeerde dankzij een tow in de Curva Grande binnendoor te steken bij Mick Schumacher maar kwam tekort en zorgde ervoor dat teamgenoot Mick Schumacher spinde in de tweede chicane.

Mazepin reageerde tijdens de race aanvankelijk door te stellen dat Mick Schumacher zijn richting uitstuurde en legde de schuld dus bij zijn teamgenoot. De stewards gaven Mazepin echter een tijdstraf van vijf seconden en na afloop van de race nam Mazepin ook de schuld op zich.

“Hij remde zeer snel richting de vierde bocht en ik liet mijn neus daar gewoonweg zien, hij moest natuurlijk de bocht proberen nemen en stuurde in. Ik vind het jammer dat het gebeurde,” aldus Mazepin.

“Het was mijn fout, maar dan een soort race-incident. Soms probeer je je neus langs een andere wagen te steken en moet die dan insturen, maar je hebt dan een halve wagen die erlangs zit.”

“Het is dan ook volledig mijn fout, maar ik was overduidelijk niet blij … dat het gebeurde. Het spijt me dat er daardoor een voorvleugel beschadigd raakte.”

Mazepin moest tijdens de GP van Italië uiteindelijk opgeven door een probleem met zijn power unit.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print