“Hopelijk wordt F1-titelstrijd niet door de stewards of in de vangrails beslist”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, hoopt dat Max Verstappen en Lewis Hamilton niet meer zullen crashen na hun aanrijding in Monza afgelopen weekend. Hij zou het bijzonder jammer vinden indien de titelstrijd zo beslist wordt.

De strijd om het wereldkampioenschap is spannend en dat brengt voor Max Verstappen en Lewis Hamilton ook druk met zich mee in hun race naar de titel. Beide kemphanen kwamen elkaar al een aantal keer tegen op de baan en twee keer kwam het tot een aanrijding, afgelopen weekend in Monza was het meest recente incident.

Ross Brawn laat weten dat hij hoopt dat het kampioenschap op een eerlijke manier beslecht wordt en niet in de vangrails of door de stewards. Voor de GP van Rusland mag Max Verstappen alvast rekenen op een gridstraf van drie plaatsen.

“Ik denk niet dat een van beide de rest van het jaar zal terugkrabbelen,” zei Brawn, “Maar ik hoop dat het kampioenschap wordt gewonnen op de baan en niet in de vangrails of de kamer van stewards.” 

“Het is duidelijk dat beide rijders het hadden kunnen voorkomen. Uiteindelijk denk ik dat het weer een gevolg is van twee jongens die wiel aan wiel gaan en geen duimbreed willen toegeven.”

“Het is jammer dat ze in het grind zijn beland, want het had een geweldige race kunnen worden en dat is ons ontnomen.”

Vooral sinds de crash van Verstappen in Silverstone is de spanning te snijden tussen de twee kemphanen. Hamilton knikkerde Verstappen daar uit de race en wist ondanks een bestraffing de race toch nog te winnen.

“Ik ben benieuwd welke invloed dit heeft op hun voortdurende strijd om de titel,” zei Brawn. “We hebben Silverstone meegemaakt, wat een groot en controversieel incident was.”

“Persoonlijk zou ik niet zeggen dat het de dynamiek heeft veranderd. Je hebt op dit moment twee haantjes op het erf en we zien het gevolg ervan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print