Daniel Ricciardo: “Ik ga niet zeggen dat Lance Stroll een vijand is geworden maar excuses waren mooi geweest”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

RB-rijder Daniel Ricciardo is nog altijd niet te spreken over de aanrijding met Lance Stroll tijdens de GP van China. Stroll weigerde de schuld voor de aanrijding op zich te nemen, ook al besloten de stewards hem te bestraffen voor het incident.

“Nee zou ik zeggen, want ik heb het gevoel dat het geen zin zou hebben,” antwoordt Ricciardo in Miami op de vraag of hij met Lance Stroll erover in gesprek zou gaan. “Ik kan excuses aanvaarden, ik ben geen klootzak. Maar het feit dat zelfs die excuses er niet zijn. Hij denkt duidelijk dat hij niets fout heeft gedaan. Ik vermoed dan ook dat er niet veel meer over te zeggen valt.”

“Wanneer we tijdens de rijdersbriefing naast elkaar zitten en hij wil praten dan ga ik hem uiteraard niet negeren.”

Tijdens zijn carrière probeerde Ricciardo meestal zelf naar eigen zeggen tot een ‘oplossing’ te komen, of hij zou toch op zijn minst proberen om het gesprek aan te gaan.

“Toen ik jonger was dan was ik waarschijnlijk wat koppiger, ik wou me niet altijd verontschuldigen voor iets dat mijn fout was,” aldus Ricciardo. “Maar de voorbije jaren, wanneer ik iemand uit de race rij, of wanneer het 50-50 de fout is, dan zal ik nog steeds zeggen: ‘Kijk, misschien had ik het beter kunnen doen, sorry dat ik je dag geruïneerd heb’. Ik zou een berichtje ofzo sturen, het wat uitklaren.”

“We zijn allemaal rivalen maar je wil geen doelwit hebben, je hebt geen vijanden nodig. Ik ga niet zover door te zeggen dat hij een vijand ofzo is. Het was een incident en we gaan verder.”

“Mocht ik hem zijn dan zou ik op zijn minst zeggen ‘Hey sorry gast, ik was ergens anders naar aan het kijken, of remde je echt hard en werd ik verrast.’ Ofzoiets toch.”

“Maar tja, het is oké. We hebben het er nu over maar we gaan verder.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print