Daniel Ricciardo: “Ik heb niet het gevoel dat Mijn F1-toekomst in gevaar is”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een moeilijk seizoensbegin voor Daniel Ricciardo werd er al snel opnieuw gespeculeerd over de Australiër zijn F1-toekomst. Ricciardo zelf is er echter van overtuigd dat zijn F1-toekomst niet in gevaar is.

Tijdens de eerste races van het seizoen moest Daniel Ricciardo duidelijk onderdoen voor teamgenoot Yuki Tsunoda. Ricciardo vermoedde dat er iets mis was met zijn wagen en betere prestaties met een nieuw chassis in China leken die denkpiste te bevestigen, ook al beweerden ze bij het team dat er niets mis was met zijn vorig chassis.

Na een aanrijding tijdens de race moest Ricciardo opgeven en het zal voor Ricciardo belangrijk zijn om de komende races, en in eerste instantie tijdens de GP van Miami, te bevestigen. Daniel Ricciardo zelf voelt naar eigen zeggen echter geen extra druk.

“Ik wil dit niet een volledig jaar meenemen want ik ben geen rookie, ik heb ervaring en dat zou op zich al iets moeten zeggen,” aldus Ricicardo volgens ‘Speedcafe” “Het is niet dat ik hen iets probeer te tonen dat ze nog niet gezien hebben. We proberen er gewoon voor te zorgen dat ik me in een situatie bevind waarin ik kan presteren.”

“Er is geen extra druk zoals ‘shit, ik ga volgend weekend geen zitje hebben’ ofzoiets. Zo is het helemaal niet.”

Toch beseft Daniel Ricciardo als geen ander welke druk er binnen Red Bull op rijders rust. Vorig jaar mocht Daniel Ricciardo immers zelf invallen voor een teleurstellende Nyck de Vries.

“Ik ben niet naïef maar ik heb geen indicatie dat het zo is,” antwoordt Ricciardo op de vraag of hij het gevoel heeft dat zijn zitje in gevaar is “Opnieuw, het heeft waarschijnlijk wat te maken met wat ik in het verleden heb gedaan, maar ik denk dat ze weten wat ik kan. Zelfs vorig jaar heb ik bij momenten getoond over welke snelheid ik beschik en wat ik allemaal niet bij McLaren getoond heb?”

“We hadden het gevoel dat we dat opnieuw uit mij gekregen hebben en om welke reden dan ook was het dit jaar niet zo goed.”

“Ik denk echter dat ze weten dat het erin zit, ook wat we in de simulator doen, ze zien dat het er is, we moeten nu alles goed voor elkaar zien te krijgen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print