Mohammed Ben Sulayem: “Aanklager heeft niet het lef gehad om me op te zoeken”

Mohammed Ben Sulayem - Instagram
Mohammed Ben Sulayem - Instagram

FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem werd eerder dit jaar beschuldigd maar na een onderzoek werd hij vrijgesproken. Ben Sulayem reageert nu op de aanklager en stelt dat ze het lef niet hebben gehad om hem persoonlijk op te zoeken nadat hij eerder dit jaar beschuldigd werd van het beïnvloeden van het resultaat van de GP van Saoedi-Arabië van 2023 en het saboteren van de GP van Las Vegas.

Na een onderzoek werd hij vrijgesproken van de beschuldigingen en in een gesprek met ‘AFP-news’ laat hij weten wie hem beschuldigd heeft. 

“Ze hebben het lef niet gehad om me op te zoeken,” zei hij. “Eerlijk gezegd kan ik rechtop staan, je in de ogen kijken en je vertellen dat ik een sportman ben en me aan de regels houd.”

“Ik weet wie hier allemaal achter zit, maar ik kan het niet zeggen.”

Hij had ook nog een woordje van dank voor alle leden van de FIA die hem gesteund hebben omdat hij het gevoel had dat hij al veroordeeld was door het publiek.  

“Ik ben overweldigd door de steun van de FIA-leden,” zei hij. “Mensen moeten begrijpen dat het de leden zijn die me gebracht hebben waar ik nu ben.”

“Het zijn niet de media of de Formule 1-teams die de oorsprong zijn. Ik respecteer ze, maar ik ben niet gekozen om me zorgen te maken over hun mening of iemands mening over mij. Ik geef om wat er in mijn programma is beloofd.”

“Ik wou dat de beschuldigingen tegen mij slechts beschuldigingen waren, maar ik 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print