Daniel Ricciardo: “Ik laat me niet ontmoedigen door dit resultaat”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de eerste race van zijn comeback slaagde Daniel Ricciardo er meteen in om op de Hungaroring als dertiende te eindigen. Op Spa-Francorchamps verliep het heel wat minder goed en reed Ricciardo grotendeels achteraan en finishte hij uiteindelijk als zestiende.

Ondanks de mindere prestatie tijdens het raceweekend van de GP van België laat Daniel Ricciardo verstaan dat hij zich niet al te veel gaat laten ontmoedigen. Het was immers nog maar de tweede race dat hij Nyck de Vries verving bij AlphaTauri en mogelijk is er een reden voor de mindere performance.

“Op het vlak van de racesnelheid ondervond ik zelfs wanneer ik vrije baan had erg veel problemen,” blikt Ricciardo terug op zijn race. “Ik had het gevoel dat ik niet voldoende grip had en dat de wagen schoof waardoor de banden snel oververhit geraakten.”

“Ik wil me echter niet te fel laten ontmoedigen, het was de enige droge sessie dit weekend dus het kan gewoon ook aan de afstelling van de wagen gelegen hebben, dat we daarmee iets fout gedaan hebben. Maar ik hoopte dat ik wat meer kon aanvallen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner